plaatsen hekwerk Enschede

Hekwerk Enschede

Er zijn diverse redenen waarom hekwerk een belangrijke toevoeging is aan uw tuin of terrein in Enschede. Zo is het plaatsen van hekwerken een manier om uw privacy te vergroten, maar u kunt met sierhekwerk ook de uitstraling van de tuin verbeteren. Wat uw motivatie ook is: laat uw hekwerken plaatsen door één van de experts uit ons netwerk in Enschede.

Bent u benieuwd naar de prijzen van een balkonhek? Of wilt u een tuinhek met een schuifpoort laten plaatsen? Neem dan contact op via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Enschede, die u kan vergelijken op prijs en aanbod. Zo bent u verzekerd van de beste service tegen de scherpste prijzen!

Landelijk netwerk van experts

Wij zijn een netwerk van hekwerken experts, werkzaam in het hele land: ook in Enschede. Wanneer u contact met ons opneemt zorgen wij ervoor dat u een aantal offertes (max 5.) van experts uit uw regio toegestuurd krijgt. Dit heeft als voordeel dat u een inzicht krijgt in de prijzen van diverse aanbieders. Zo bespaart u eenvoudig tot wel 40% op de aanschaf van uw nieuwe sierhekwerk of gaashekwerk! Elke expert die zich bij ons netwerk wil aansluiten wordt bovendien door ons geselecteerd op prijs en aanbod. Zo verzekeren wij u de beste service zonder dat u daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen.

Veilig voelen in huis en bedrijf

Een groot voordeel van het plaatsen van hekwerken is het vergroten van de veiligheid. Zeker met het plaatsen van een spijlenhekwerk is het mogelijk om de beveiliging van uw woning of bedrijfspand enorm te vergroten. Door te kiezen voor extra beveiliging, zoals een elektrisch bediend hekwerk of zelfs een intercom, zorgt u ervoor dat er geen ongewenste bezoekers uw erf opkomen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van diverse hekwerken? Een expert uit Enschede voorziet u graag van een persoonlijk advies. Neem contact met ons op om een aantal vrijblijvende en kosteloze offertes aan te vragen.

Gratis offertes vergelijken

Soort hekwerk: (*)

Type werken: (*)
NieuwReparatie/onderhoud

Ondergrond: (*)

Intercom: (*)

Navigeer naar:

Soorten hekwerken | Informatie over poorten | Materiaalsoorten | Alles over de prijzen | Plaatsen van hekwerken en poorten

Tuinafscheiding

Het plaatsen van een hekwerk is tevens een goede manier om een tuinafscheiding te realiseren. Er zijn diverse hekwerken waarmee u uw tuin van een tuinafscheiding kunt voorzien. Een gaashekwerk en spijlenhekwerk zijn opties, maar ook het plaatsen van een sierhekwerk behoort tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van uw keuze is het hekwerk erg geschikt om buitenstaanders van uw erf te houden en uw privacy te vergroten. Zo vergroten tuinhekken het gevoel van veiligheid in uw woning in Enschede.

Soorten hekwerk

Er zijn diverse soorten hekwerk die u kunt laten plaatsen. Welke het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van het doel van het hekwerk. Voor een bedrijventerrein is waarschijnlijk een beter beveiligd hekwerk nodig dan wanneer u met de hekwerken wilt voorkomen dat uw kinderen het erf aflopen. Bij de specialisten uit Enschede heeft u onder meer de keuze uit de volgende soorten hekwerken:

  • Sierhekwerk ter verfraaiing van de tuin
  • Gaashekwerk en dubbelstaafmat hekwerk voor veiligheid
  • Balustrade en balkonhekken


sierhekwerk monteren

Sierhekwerk

Sierhekwerk dient naast het beschermen van uw erfgrond, ook voor het verfraaien van de tuin. Sierhekwerk wordt doorgaans gemaakt van metaal, waardoor deze in allerlei sierlijke vormen verkrijgbaar zijn. U zult sierhekwerk voornamelijk herkennen van kerktuinen en stadsparken. Door de speciale productiemethode zijn sierhekwerken bovendien onderhoudsvrij. Na het vormen van het sierhekwerk wordt het namelijk verzinkt en gecoat, waardoor het bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Het is een prachtige en unieke toevoeging aan uw tuin.

gaashekwerk Enschede

Gaashekwerk

Als u een beperkt budget heeft, dan is gaashekwerk waarschijnlijk een zeer goede optie. Gaashekwerk is namelijk het goedkoopste soort hekwerk. Klanten uit Enschede gebruiken gaashekwerk voor het afsluiten van hun tuinen, maar ook voor het creëren van een omheining voor hun dieren, zoals honden of konijnen. Gaashekwerk bestaat uit metaaldraden die gevlochten worden tot gaas. Dit wordt in Enschede daarna op verschillende manieren bewerkt. Verzinken houdt in dat u het beschermt tegen roest en coaten houdt in dat het gaashekwerk geschilderd wordt.

Dubbelstaafmat hekwerk

Het dubbelstaafmat hekwerk is één van de populairste keuzes in Enschede. Het dubbelstaafmat hekwerk is namelijk niet alleen heel stevig, maar ziet er ook fraai uit. Dit maakt dubbelstaafmat hekwerken geschikt voor zowel privé als bedrijfsomheiningen. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit horizontale en verticale spijlen, met mazen van ongeveer 5 centimeter breed en 20 centimeter hoog. U vindt het dubbelstaafmat hekwerk vaak terug als omheining bij een vijver, speelplaats of fietsenstalling. Wel is het iets kostbaarder dan een standaard gaashekwerk.

Spijlenhekwerk

Als u op zoek bent naar stevige en veilige hekwerken dan is een spijlenhekwerk wellicht een geschikte keuze. Een spijlenhekwerk is namelijk ontzettend stevig. In het verleden kwamen spijlenhekwerken voornamelijk voor bij bedrijven in Enschede, maar steeds meer particuliere klanten kiezen voor een omheining van een spijlenhekwerk. Spijlenhekwerken zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen. Wilt u bijvoorbeeld een spijlenhekwerk van 2 meter hoog laten plaatsen of is een hekwerk van slechts 1 meter hoog voldoende? Vraag een expert uit Enschede naar de mogelijkheden.

Op zoek naar scherp geprijsde tuinhekken?

Vergelijk offertes en bespaar honderden euro’s op uw nieuwe tuinhek!

Gratis offertes aanvragen

Tuinhekken

Heeft u kleine kinderen? Dan zijn tuinhekken onmisbaar. Tuinhekken voorkomen dat uw kinderen zomaar het erf af lopen, waardoor u een veiligere omgeving creëert. Tuinhekken hoeven zeker geen doorn in uw oog te zijn, zeker niet met de vele mogelijkheden van tegenwoordig. Kies voor een ijzeren tuinhek voor een stijlvolle uitstraling of laat houten tuinhekken plaatsen voor een authentieke sfeer. Gemiddeld liggen de kosten voor tuinhekken van hout rond de €55,- per vierkante meter. Een tuinhek van metaal kost gemiddeld €15,- tot €90,- per vierkante meter. .

houten tuinhek

Balustrade

Een balustrade is een omheining voor een hoger gelegen terras. U kunt hierbij denken aan een dakterras of balkin. Het doel van de balustrade is om u te beschermen. Het is dus erg belangrijk dat de balustrade van goede kwaliteit is én dat u deze goed laat bevestigen. Het is daarom raadzaam om hier een expert uit Enschede voor in te schakelen. Voor de balustrade liggen de prijzen gemiddeld tussen de €60,- tot €300,- en voor het plaatsen betaalt u ongeveer €20,- tot €30,- per vierkante meter.

Balkonhek

Net als een balustrade is ook een balkonhek cruciaal voor een goede veiligheid. U wilt natuurlijk voorkomen dat u, of één van uw medebewoners van het balkon af kan vallen, daarom is de keuze voor een stevig balkonhek erg belangrijk. Er zitten aan een balkonhek een aantal eisen verbonden: zo moet deze minimaal 1 meter hoog zijn als het gaat om een hoogte van minder dan 13 meter. Als het balkon zich hoger dan 13 meter bevindt, dan moet het balkonhek minimaal 1,2 meter hoog zijn.

Hekwerk prijzen

Als u nieuwe hekwerken wilt aanschaffen, dan heeft uw persoonlijke voorkeur een grote invloed op uw uiteindelijke keuze. Het beschikbare budget speelt echter ook een grote rol. Als u een beperkt budget heeft, is gaashekwerk bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Dit kost gemiddeld slechts €2,50 tot €25,- per vierkante meter. Maar als u op zoek bent naar hekwerken die uw grond optimaal kunnen beveiligen, dan is een spijlenhekwerk de meest voor de hand liggende keuze. Hiervan liggen de kosten gemiddeld tussen de €35,- en €65,-.

Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien lopen de prijzen van de verschillende hekwerken enorm uiteen. Dit heeft te maken met diverse factoren, zoals de bewerkbaarheid van de grond en de arbeidskosten van de werknemer. Daarom is het belangrijk om de prijzen van diverse aanbieders te vergelijken.

Prijstabel: hekwerken

Type hekwerk Prijzen bij 100x100xcm* Montagekosten*
Gaashekwerk €2,50 tot €25 €10,- tot €20,- per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk €15,- tot €80,- €10,- tot €25,- per meter
Sierhekwerk €30,- tot €90,- €10,- tot €20,- per meter
Spijlenhekwerk €35,- tot €65,- €87,50 per uur
Balustrade €60,- tot €300,- €20,- tot €30,- per meter

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Besparen op uw nieuwe tuinhek?

Vraag vrijblijvend de prijsopgaven aan van experts uit Enschede en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen


materiaal hekwerk

Welke materiaalsoort?

In het verleden werden hekken in Enschede grotendeels gemaakt van hout. Tegenwoordig is er echter ook de keuze uit metaal. Hoewel hout nog steeds een prachtige authentieke uitstraling heeft, biedt metaal meerdere voordelen op het gebied van onderhoud en levensduur. Bovendien is metaal vaak beter te beveiligen dan een hekwerk van hout. Uiteindelijk is de keuze voor hout of metaal een persoonlijke keuze. Als u hier niet uitkomt, dan zal een expert uit Enschede u graag persoonlijk adviseren.

Hekwerk van hout

Wanneer u graag de tuin graag een natuurlijke uitstraling geeft, is hekwerk van hout geen verkeerde keuze. Als u de hekwerken van hout bestelt bij één van de specialisten uit ons netwerk in Enschede, dan bent u bovendien verzekerd van maatwerk. U heeft daarbij de keuze uit tuinhekken van verschillende soorten hout, onder meer: vuren, eiken en hardhout. Houd er rekening mee dat houten hekwerken enig onderhoud vereisen. Controleer het houtwerk regelmatig en werk eventueel schilderwerk tijdig bij.

Hekwerk van metaal

Naast hout is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een hekwerk van metaal. Hoewel metaal voorheen voornamelijk gebruikt werd bij bedrijventerreinen, zien wij dat steeds meer klanten uit Enschede ook een metalen hek laten plaatsen. Metaal is namelijk ontzettend sterk, waardoor het erg geschikt is om uw erf te beveiligen. Daarnaast is metaal veel minder onderhoudsintensief dan echt hout. Natuurlijk kan ook een metalen hek uw tuin verfraaien, zeker als u kiest voor het plaatsen van sierhekwerk.


Poorten

Met een hek alleen bent u er natuurlijk nog niet. Om een doorgang naar uw tuin, erf of bedrijventerrein te creëren zal u tevens een tuinpoort moeten aanschaffen. Net als hekken zijn ook poorten verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: elektrische poorten, tuinpoorten, zelfs sierpoorten zijn een optie. Door te kiezen voor elektrische poorten is het beveiligen van de hekwerken erg eenvoudig. In Enschede plaatsen vakmannen met name de volgende soorten poorten:

  • Sierpoorten
  • Schuifpoort
  • Draaipoort
  • Looppoort
  • Elektrische poort

Sierpoorten

Als u op zoek bent naar een tuinpoort die uw terrein niet alleen zal beveiligen maar ook zal verfraaien, dan is een sierpoort wellicht de beste keuze. Sierpoorten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, allen met een sierlijke en klassieke uitstraling. U kunt er voor kiezen om een sierpoort te plaatsen in uw achtertuin, maar het is ook mogelijk om sierpoorten te plaatsen voor uw oprit. Doorgaans worden sierpoorten gemaakt van metaal. Laat de sierpoorten daarom verzinken om roest te voorkomen.

Schuifpoort

Als u een tuinpoort in het hek laat installeren, dan heeft u de keuze uit een schuifpoort of een draaipoort. Een schuifpoort opent door deze opzij te schuiven. Dit kan u met de hand doen, maar u kunt er ook voor kiezen om de schuifpoort te automatiseren. In dit laatste geval kunt u de schuifpoort met een afstandsbediening openen, zodat u niet de auto uit hoeft. Een schuifpoort van 3 meter breed kost gemiddeld €965,- tot €4.500,-

draaipoort Enschede

Draaipoort

Naast een schuifpoort is het tevens een optie om een draaipoort te laten plaatsen. Een draaipoort draait open en is verkrijgbaar in diverse modellen. Zo kunt u een draaiende looppoort laten installeren, maar als de tuinpoort doorgang moet geven aan een auto dan is het verstandiger om een dubbele draaipoort te laten plaatsen. Een draaipoort van ongeveer 3 meter breed bij 1 meter hoog kost gemiddeld €550,- tot €3.300,- exclusief montage. Ook een draaipoort kunt u laten automatiseren.

plaatsen looppoort

Looppoort

Wilt u een tuinpoort naar uw achterdeur laten installeren? In de meeste gevallen kiezen klanten uit Enschede dan voor een looppoort. Een looppoort is smaller dan een standaard tuinpoort, wat inhoudt dat deze alleen breed genoeg is voor de toegang van een voetganger of fiets. Een looppoort biedt dus geen doorgang aan een auto. Een looppoort van ongeveer 1 vierkante meter kost gemiddeld €130,- tot €500,- en is daarmee één van de voordeligste keuzes.

Hekwerk nodig in Enschede en benieuwd naar de kosten?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en kies de beste deal!

Gratis offertes aanvragen

Elektrische poort

Het automatiseren van poorten zorgt voor een verhoogde veiligheid. U kunt het hek bovendien vanaf een afstand openen, waardoor u niet uit de auto hoeft te stappen. Dit komt zeker van pas als u een elektrische poort plaatst in de omheining van uw erf. Elektrische poorten zijn voor bedrijventerreinen praktisch onmisbaar. Maak gebruik van speciale sensoren, zodat werknemers of bezoekers een pasje nodig hebben om binnen te komen. Een andere mogelijkheid is de installatie van een intercom.

Poort met intercom

Poorten met een intercom komen voornamelijk voor bij bedrijventerreinen, maar ook bij particuliere klanten in Enschede worden steeds vaker intercoms geplaatst. Een intercom installeert u bij het hek. Als er iemand aanbelt, staat deze in directe verbinding met uw apparaat in huis. Vanuit hier kunt u bepalen of u de poorten wel of niet opent. Hiermee heeft u de volledige controle over de toegang tot uw terrein, waarmee u de veiligheid aanzienlijk vergroot.

Vergunning nodig?

In de meeste gevallen is het mogelijk om hekken om uw huis te plaatsen zonder dat u daarvoor een vergunning moet aanvragen.

Wel bent u hierbij verbonden aan een aantal eisen. Het plaatsen van een tuinhek langs uw achtertuin is vergunningsvrij tot een hoogte van 2 meter. Als u uw erf goed wilt beveiligen met een hek van 2 meter hoog, dan zult u wel een vergunning moeten aanvragen. Houd daarnaast rekening met de locatie van de hekwerken. Als u deze op de erfgrens plaatst, dan zijn ook uw buren eigenaar. Daarom is het onverstandig om uw hekken zonder te overleggen op de erfgrens te plaatsen.

Hekwerken op maat

Wanneer u een specialist uit ons netwerk in Enschede inschakelt, dan bent u verzekerd van vakwerk. De experts kunnen de hekken tevens op maat voor u produceren. Heeft u interesse in sierhekwerk, maar kunt u net niet vinden wat u zoekt? Vraag een specialist uit ons netwerk dan om hulp. Hij kan eventueel een ontwerp maken die volledig naar uw smaak is. Ook maakt dit het mogelijk om zelf de verdeling van de hekken en poorten te bepalen, terwijl u hierbij met standaard hekken erg beperkt in bent. U kunt de locatie van uw tuinpoort bijvoorbeeld erg eenvoudig laten aanpassen en ook de hoogte van de hekken bepaalt u zelf. Met de hulp van een expert uit Enschede bent u verzekerd van hekwerken die volledig naar uw wensen zijn.


Hekwerk laten plaatsen

Voor een optimale beveiliging is het van belang dat u de hekwerken correct laat plaatsen. Onze ervaring leert dat klanten die zelf hun hekwerk in de grond plaatsen, deze later nogmaals door een expert moeten laten herplaatsen. Als de hekken namelijk niet op de juiste wijze zijn bevestigd in de grond, is de kans groot dat deze omvalt of omwaait bij een flinke storm. Daarnaast staan de hekken gewoon niet stevig genoeg, waardoor ze niet de optimale bescherming bieden. Zeker bij hekwerken zoals balkonhekken en balustrades is het aan te raden om dit over te laten aan de expert. Gemiddeld kost de montage tussen de €10,- en €30,- per meter, afhankelijk van het soort hek.

Proces in beeld:


gratis offertes hekwerken Enschede

Besparen? Vergelijk offertes!

Goede hekwerken dienen niet alleen voor het beveiligen van uw woning of terrein, maar het heeft ook een sierlijke functie. De prijzen voor hekken kunnen flink oplopen, en verschillen enorm per aanbieder. Wilt u zeker weten dat u de scherpste prijs betaalt? Dan raden wij u aan gebruik te maken van onze service. Wij werken samen met experts vanuit het hele land. Of u nu op zoek bent naar sierpoorten, een tuinpoort of graag een hoog tuinhek wilt laten plaatsen: een specialist uit Enschede helpt u hier met alle plezier mee. Door contact met ons op te nemen doet u eenvoudig een offerteaanvraag. U ontvangt in dat geval zo spoedig mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van experts uit Enschede. Vergelijk en bespaar zo tot ruim 30% op uw nieuwe hekken!

Wij leveren nagenoeg alle merken