hekwerk in Flevoland

Hekwerk Flevoland

Bent u op zoek naar een hekwerken expert in Flevoland die u kan ondersteunen bij het plaatsen van een spijlenhekwerk of gaashekwerk? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor een tuinhek bij uw woning, of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de installatie van een tuinpoort? Vul dan het offerteformulier in.

U ontvangt dan snel meerdere offertes van hekwerkspecialisten uit de omgeving van Flevoland die u gemakkelijk vergelijkt. Zo kiest u altijd voor de hekwerkspecialist die het beste bij u past!

Landelijk netwerk van experts

Wij werken samen met een groot aantal experts op het gebied van hekwerken in Flevolanddie een grote ervaring hebben binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij hekken en poorten snel en vakkundig bij u thuis of uw bedrijfspand zullen installeren. Of u nu hulp nodig hebt bij de plaatsing van een draai- of schuifpoort, vragen heeft over de diverse sierpoorten die wij aanbieden, of wilt weten wat de voor- en nadelen zijn van een tuinhek: wij helpen u met alle plezier. Wij garanderen dat de plaatsing van een gaashekwerk, sierhekwerk of spijlenhekwerk door één van onze hekwerkspecialisten uit Flevoland snel en vakkundig zal worden uitgevoerd.

Veilig voelen in huis en bedrijf

De beveiliging van woningen en bedrijfspanden in Flevoland kan met behulp van goed hang- en sluitwerk, maar ook hekken leveren een extra veiligheidsbarrière. Kies bijvoorbeeld voor stevig dubbelstaafmat hekwerk of een stalen spijlenhekwerk. De experts uit ons netwerk in Flevoland leveren verschillende hekken en poorten met een goede veiligheid. Het is zelfs mogelijk om een intercom te plaatsen of te kiezen voor een elektrische of automatische bediening. Een voorbeeld is de plaatsing van een elektrische schuifpoort waarvoor uw werknemers een pasje nodig hebben. Over het algemeen brengen dergelijke hekken en poorten wel extra prijzen met zich mee, maar de kans op een inbraak is aanzienlijk lager. Laat u informeren over de mogelijkheden van een elektrische draaipoort of spijlenhekwerk.

Gratis offertes vergelijken

Soort hekwerk: (*)

Type werken: (*)
NieuwReparatie/onderhoud

Ondergrond: (*)

Intercom: (*)

Navigeer naar:

Soorten hekwerken | Informatie over poorten | Materiaalsoorten | Alles over de prijzen | Plaatsen van hekwerken en poorten

Tuinafscheiding

Hekwerken dienen niet alleen ter verfraaiing of om van meer privacy te genieten, maar ook om uw woning of bedrijfspand te beveiligen en uw erf te omheinen. Een hekwerk kan van hout of metaal gemaakt worden en er zijn verschillende mogelijkheden qua design. Zo kunt u een metalen gaashekwerk of spijlenhekwerk laten monteren of een prachtig sierhekwerk met decoratieve elementen. Een stalen dubbelstaafmat hekwerk is erg aantrekkelijk voor beveiliging van uw erf, woning of bedrijfspand. Voor een balkon of open overloop wordt er vaak een balustrade geplaatst.

Een balustrade heeft niet alleen een decoratieve functie, maar is ook erg belangrijk voor uw eigen veiligheid.

Soorten hekwerk

Hekwerken dienen niet alleen ter verfraaiing of om van meer privacy te genieten, maar ook om uw woning of bedrijfspand te beveiligen en uw erf te omheinen. Een hekwerk kan van hout of metaal gemaakt worden en er zijn verschillende mogelijkheden qua design. Zo kunt u een metalen gaashekwerk of spijlenhekwerk laten monteren of een prachtig sierhekwerk met decoratieve elementen. Een stalen dubbelstaafmat hekwerk is erg aantrekkelijk voor beveiliging van uw erf, woning of bedrijfspand. Voor een balkon of open overloop wordt er vaak een balustrade geplaatst. Een balustrade heeft niet alleen een decoratieve functie, maar is ook van belang voor uw eigen veiligheid.

  • Hekwerk met gaas en spijlen
  • Sierhekwerken met detailleringen en dubbelstaafmat hekwerken
  • Balustrade en balkonhek


nieuw sierhekwerk

Sierhekwerk

De eerste soort hekwerk waar wij uw meer informatie over willen geven is het sierhekwerk. De term sierhekwerk is een verzamelterm voor allerlei hekwerken die allen een decoratieve functie hebben. Zo kan een tuinhek of een balkonhek ook aangeduid worden als sierhekwerk. Over het algemeen vormt smeedijzer het basismateriaal voor het sierhekwerk. Het voordeel van tuinhekken of een tuinpoort van sierhekwerk is dat dit niet alleen een prettige uitstraling heeft, het kent tevens een lange levensduur. Een sierhekwerk is beschikbaar in vele kleuren.

gaashekwerk Flevoland

Gaashekwerk

Eén van de hekwerksoorten die relatief goedkoop verkrijgbaar is in Flevoland is het gaashekwerk. Iedereen kent dit gaashekwerk wel: de hekken bestaan uit een gaas van dunne ijzeren draadjes die omhuld zijn met een plastic laag. Het gaashekwerk is een veelal door de plaatselijke overheid gebruikte vorm van hekwerk. Zij passen het gaashekwerk onder andere toe voor het omheinen van parken en weides. Daarnaast gebruiken scholen het gaashekwerk ook regelmatig voor het afrasteren van hun schoolplein. Het gaashekwerk is per strekkende meter verkrijgbaar.

Dubbelstaafmat hekwerk

Wij gaven al aan dat een gaashekwerk een goedkope hekwerk variant is. Eén van de andere aantrekkelijk geprijsde hekwerken is het dubbelstaafmat hekwerk. Een dubbelstaafmat hek bestaat uit twee matten die gemaakt zijn van verticale en horizontale spijlen. Wij hebben deze spijlen aan elkaar gelast, en daarna verzonken voor een stevig resultaat. Dit maakt het dubbelstaafmat hekwerk uitstekend geschikt voor het afschermen van bedrijven terreinen. Ook voor particulieren die hun tuin willen beveiligen bieden dubbelstaafmat hekwerken een uitstekende uitkomst.

Spijlenhekwerk

Een derde soort hekwerk dat hekwerken professionals uit Flevoland aanbieden is het spijlenhekwerk. Een spijlenhekwerk bestaat, zoals de naam al zegt, uit spijlen die op regelmatig afstand van elkaar geplaatst worden. Het spijlenhekwerk dient onder andere regelmatig als basis voor een balkonhek of tuinhek, maar ook het beveiligen van bedrijven wordt gedaan met een spijlenhekwerk. Het spijlenhekwerk kan ook nog gekoppeld worden aan een elektrische schuif- of draaipoort waarmee uw toegang goed beveiligd is. De prijzen voor een spijlenhekwerk variëren sterk.

Kwalitatieve hekwerken tegen de scherpste prijzen

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot ruim 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Tuinhekken

Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin af te schermen met een tuinhek. Tuinhekken vormen dan ook één van de meest verkochte producten bij de professionals. Het is zowel mogelijk om lage houten tuinhekken te bestellen, als hoge hekken met een stevige tuinpoort. Het is aan u om te bepalen welk soort tuinhek het beste aansluit bij uw wensen en binnen het budget. Kies voor een laag tuinhek als het u enkel gaat om de afrastering, en een hoger hek wanneer u uw privacy wilt beschermen. Ook het hebben van bijvoorbeeld een huisdier kan een invloedsfactor zijn.

tuinhekken Flevoland

Balustrade

Een balustrade wordt niet alleen geplaatst voor decoratie doeleinden, maar is voornamelijk belangrijk voor de veiligheid. Dit betekent dat een balustrade aan een aantal eisen moet voldoen en dat u niet zomaar elk soort spijlenhekwerk mag installeren. De afstand tussen de spijlen mag bijvoorbeeld niet te groot zijn er geldt een minimale hoogte. Deze hoogte is afhankelijk van de afstand van balustrade tot de grond. Een specialist op het gebied van hekwerken vertelt u graag meer over de landelijke gestelde eisen en voorziet u van deskundig advies.

Balkonhek

Hoewel onze hekwerken professionals uit Flevoland regelmatig een tuinhek plaatsen bij onze klanten, worden zij veel minder vaak ingeschakeld voor de installatie van een balkonhek. Toch is ook de plaatsing van een balkonhek een specialisatie binnen de hekwerkbranche. Een balkonhek moet namelijk op vakkundige wijze bevestigd worden, wilt u de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten kunnen garanderen. Onze aangesloten hekwerken bedrijven bieden een ruim assortiment aan hekken aan. Kies hieruit het balkonhek dat het beste bij u past.

Hekwerk prijzen

Meer weten over de prijzen voor het installeren van een gaashekwerk, dubbelstaafmat hekwerk, spijlenhekwerk of een ander soort hek? De prijzen hangen af van een groot aantal factoren. De grootste invloedsfactor op de prijs is het materiaal waar u voor kiest. Smeedijzeren tuinhekken kennen hogere prijzen dan standaard houten hekken. Daarnaast zijn ook de afmetingen van het hek van invloed op de uiteindelijke prijs. De arbeidskosten zijn afhankelijk van de voorbereidende werkzaamheden, de grootte en de moeilijkheid van monteren. Hoe meer u zelf afhandelt, hoe lager de arbeidskosten zullen worden.

U bespaart direct op de kosten voor het monteren van de hekwerken als u meerdere offertes opvraagt en met elkaar te vergelijkt.

Prijstabel: hekwerken

Type hekwerk Prijzen bij 100x100xcm* Montagekosten*
Gaashekwerk €2,50 tot €25 €10,- tot €20,- per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk €15,- tot €80,- €10,- tot €25,- per meter
Sierhekwerk €30,- tot €90,- €10,- tot €20,- per meter
Spijlenhekwerk €35,- tot €65,- €87,50 per uur
Balustrade €60,- tot €300,- €20,- tot €30,- per meter

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Vraag nu gratis offertes aan. Vergelijk de offertes om te besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


materiaal hekwerk

Welke materiaalsoort?

Of u nu kiest voor een tuinhek of balkonhek, gaashekwerk of spijlenhekwerk, een draaipoort of schuifpoort: u heeft altijd de keuze uit verschillende soorten modellen en materialen. Voor sierpoorten en hekken heeft u bijvoorbeeld de keus uit zowel metaal zoals ijzer, aluminium of staal, of u kiest voor hout. Een houten tuinhek heeft een authentiekere uitstraling, maar vergt jaarlijks ook heel wat meer onderhoud. Daarnaast is het gevoeliger voor de weersomstandigheden. Een hekwerk van metaal is kostbaarder, maar heeft een langere levensduur.

Hekwerk van hout

Houten hekwerken geven uw afscheiding een warme en authentieke uitstraling. Doordat ze gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal gaan ze beter op in de natuur en de omgeving. Voor een houten hekwerk wordt er vaak hardhout, eikenhout of geïmpregneerd hout gebruikt. Het hout kan geolied, gelakt of geverfd worden. Met oliën en lakken behoudt u het karakter van het hout. Hekwerken van hout worden veel gebruikt als tuinafscheiding. Daarnaast zien we ze ook vaak op boerderijen en als afrastering tussen weilanden.

Hekwerk van metaal

Voor een hekwerk van metaal kunt u kiezen uit staal, ijzer, smeedijzer of aluminium. Hekwerken van metaal bieden meer mogelijkheden voor beveiliging van uw huis of bedrijf. Een spijlenhekwerk of met een wapeningsnet geeft veel bescherming. De specialisten uit ons netwerk raden aan te kiezen voor een metalen of smeedijzeren hekwerk als u een sierhekwerk wilt laten plaatsen. Hiermee heeft u meer mogelijkheden dan met hout en u heeft minder onderhoud. Wilt u meer informatie over het installeren van hekwerken van metaal in Flevoland? Vul dan het contactformulier in.


Poorten

Wist u dat de term hekwerken niet alleen staat voor hekken maar ook voor poorten? Standaard poorten zoals sierpoorten of houten tuinpoorten zijn mogelijk in vele soorten en maten. Ze worden vooral gebruikt als tuinpoort in Flevoland. Maar grotere oplossingen voor bijvoorbeeld de toegang tot een bedrijventerrein zijn tevens mogelijk. Zo kunt u elektrische poorten laten installeren, die zowel met sensoren als met een afstandsbediening te bedienen zijn. De prijzen voor de plaatsing hangen af van de afmetingen en klustijd.

  • Sierpoorten
  • Draai- en schuifpoorten
  • Looppoort
  • Elektrische poorten

Sierpoorten

Een speciale categorie binnen het poortenaanbod zijn de sierpoorten. Sierpoorten hebben, in tegenstelling tot de hierboven besproken schuifpoort een voornamelijk decoratieve functie. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een tuinpoort. Een tuinpoort is natuurlijk wel functioneel, maar zonder de tuinpoort verandert er over het algemeen vrij weinig. De prijzen voor sierpoorten liggen meestal lager dan voor standaard poorten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor sierpoorten bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met een hekwerkspecialist op te nemen.

Schuifpoort

Een soort poort die met name gekozen wordt door eigenaren van bedrijfspanden is de schuifpoort. Een schuifpoort wordt vaak geplaatst in combinatie met een spijlenhekwerk. Het grote voordeel van een schuifpoort is dat u voor dergelijke poorten geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel. Dit maakt het geschikt voor klanten die maar weinig ruimte hebben voor de toegang naar hun terrein. Een schuifpoort kost gemiddeld €950,- tot €4.500,- exclusief montage voor poorten van 3 meter breedte en 1 meter hoogte.

draaipoort plaatsen

Draaipoort

Een andere optie dan een schuifpoort is de plaatsing van een draaipoort. Een draaipoort heeft een grote draaicirkel, waardoor er meer ruimte nodig is voor het plaatsen. De meeste van onze klanten uit Flevoland kiezen voor een draaipoort omdat dit de traditionele oplossing voor een tuinpoort is. Een draaipoort van drie meter breed en 1 meter hoog kost gemiddeld €500,- tot €3.500,- exclusief montage. De prijs is afhankelijk van het materiaal, de techniek en de arbeidskosten.

montage looppoort

Looppoort

Door een looppoort te bevestigen in uw hekwerk in Flevoland loopt u gemakkelijk in en uit, zonder dat u daarvoor een grote schuif- of draaipoort moet open maken. Een looppoort kan zowel van hout als van metaal gemaakt worden. De prijzen van een looppoort van 1 bij 1 meter liggen gemiddeld tussen de €130,- en de €500,- exclusief de montage. Een looppoort is daarnaast ook nog te beveiligen met een intercom. Wilt u genieten van het gemak van een schuifpoort en een looppoort in Flevoland? Dan is het mogelijk om deze twee te combineren.

Wilt u een hekwerk of poort laten plaatsen in Flevoland?

Schakel één van de specialisten uit Flevoland in en profiteer van scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische poort

Om de beveiliging van woningen en bedrijfspanden in Flevoland te verhogen, of om het wooncomfort te verbeteren is het een optie om een poort van een elektrische bediening te voorzien. Het automatiseren van poorten is mogelijk met behulp van diverse technieken. Zo is het gebruik van een afstandsbediening een mogelijkheid, maar ook automatisering met sensoren is een veel gekozen oplossing voor tuinhekken. De kosten voor een elektrische besturing van uw hek zullen relatief hoog uitvallen. Houd rekening met enkele honderden euro’s.

Poort met intercom

Door uw poort te voorzien van een intercom zorgt u voor extra beveiliging van uw erf of bedrijfsterrein. Voeg bijvoorbeeld een intercom met video toe, zodat u in uw huis of bedrijf kunt zien wie er bij de poort staat. Ook is het mogelijk om het systeem te koppelen met uw smartphone. Dan ziet u zelfs wie er bij uw draaipoort staat, terwijl u niet thuis bent. Het is mogelijk om poorten elektronisch te bedienen vanuit uw huis. Dan hoeft u niet speciaal naar buiten voor het openen en sluiten van de schuifpoort.

Vergunning nodig?

Wilt u graag weten of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een hekwerk of poort in Flevoland? In een aantal gevallen is dit niet nodig, maar uw hekwerk en poort moeten dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor een afscheiding lager dan 1 meter heeft u vaak geen vergunning nodig. Een hekwerk of poort hoger dan 1 meter en lager dan 2 meter kunt u vergunningsvrij bouwen als hij achter de voorgevelrooilijn geplaatst wordt. Daarnaast moet het hek gebouwd worden op een erf of perceel waar al een gebouw staat. De regels zijn anders voor monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten. Via het Omgevingsloket vraagt u eenvoudig uw vergunning online aan. Neem contact op met uw gemeente in Flevoland voor meer informatie over vergunningen en vergunningsvrij bouwen.

Hekwerken op maat

U kent ze vast wel. De kant-en-klare panelen van hout of metaal die u kunt kopen om direct te monteren op uw erfscheiding. Het mooiste eindresultaat krijgt u echter door een hekwerk of poort op maat te laten bouwen. Wanneer u een hekwerk op maat laat maken weet u zeker dat het precies past. Daarnaast ziet het er ook mooier uit. Hekwerkspecialisten maken uw hekwerk perfect op maat. Hiervoor wordt eerst alles nauwkeurig gemeten. Daarna wordt het hekwerk gemaakt en geplaatst. Een hekwerk past perfect en dit geeft een prachtig resultaat. Wilt u ook graag een hekwerk of een poort op maat laten plaatsen? Vul het contactformulier in en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen!


Hekwerk laten plaatsen

Denkt u erover na om hekwerken te plaatsen bij uw bedrijf of huis in Flevoland? Dan kunt u dit zelf doen, maar het is verstandig om het uit te besteden aan een specialist. Het opmeten, bouwen en monteren van een hekwerk moet nauwkeurig gedaan worden voor het beste resultaat. Het inbouwen en aansluiten van poorten is daarnaast niet altijd eenvoudig. Neem contact op, wanneer u een hekwerk wilt plaatsen via het contactformulier. De specialisten uit ons netwerk maken samen met u een plan en werken dit uit in een bouwtekening. Daarna plaatsen ze het hekwerk voor u. Wanneer u het laat uitbesteden hoeft u niets te regelen qua materiaal en gereedschap en daarnaast wordt alles netjes achtergelaten.

Proces in beeld:


gratis offertes hekwerken Flevoland

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u weten wat er mogelijk voor hekwerken en poorten bij uw woning in Flevoland? Of wilt u weten voor welk materiaal u het beste kunt kiezen? De specialisten uit ons netwerken helpen u graag. Geef al uw wensen aan op het offerteformulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een aantal vrijblijvende en gratis offertes, maximaal 5.

De offertes kunt u rustig thuis met elkaar. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt en dat u de specialist kiest die het beste bij u past.

Wij leveren nagenoeg alle merken