hekwerk Maastricht

Hekwerk Maastricht

De term hekwerk slaat op alle hekken die u bij uw woning of bedrijfspand in Maastricht wil plaatsen. Bent u van plan om de uitstraling van uw tuin te verbeteren met een tuinhek of een balkonhek te installeren voor de veiligheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze hekwerk specialisten bieden onder andere gaashekwerk, sierhekwerk, spijlenhekwerk en vele andere soorten hekwerken aan tegen aantrekkelijke prijzen.

Wilt u weten wat de prijs wordt voor tuinhekken of een schuifpoort naar uw wensen? Aarzel dan niet om ons offerteformulier in te vullen. U ontvangt spoedig meerdere offertes die u kunt vergelijken. Deze dienst is geheel vrijblijvend en gratis!

Landelijk netwerk van experts

Wij beheren een netwerk van hekwerk experts in heel Nederland. Dit betekent dat ongeacht waar u woont, er altijd een hekwerken professional naar u toe wil komen om u advies te geven. Welke hekwerken professional uit ons netwerk in Maastricht u echter ook helpt, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Al onze specialisten hebben uitstekende diploma’s en een ruime ervaring binnen het vakgebied. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de hekwerken laten zij zich bovendien regelmatig bijscholen. De plaatsing van sierpoorten, tuinhekken, en andere hekken is bij ons in uitstekende handen.

Veilig voelen in huis en bedrijf

Hoewel de meeste van onze klanten uit Maastricht hekken en poorten bestellen om hun erf of tuin af te schermen, zijn hekken natuurlijk ook uitermate geschikt voor het beveiligen van woningen. Met een spijlenhekwerk zorgt u er bijvoorbeeld voor dat inbrekers geen kans meer maken om op uw terrein te komen. Voor een optimale beveiliging adviseren wij altijd om te kiezen voor stalen hekwerk, eventueel gecombineerd met één van onze elektronische poorten. Naast de standaard tuinhekken bieden wij daarom ook menig draai- en schuifpoorten die de veiligheid van uw huis of bedrijfspand aanzienlijk zal verbeteren. Kies altijd de tuinpoort die bij u past.

Gratis offertes vergelijken

Soort hekwerk: (*)

Type werken: (*)
NieuwReparatie/onderhoud

Ondergrond: (*)

Intercom: (*)

Navigeer naar:

Soorten hekwerken | Informatie over poorten | Materiaalsoorten | Alles over de prijzen | Plaatsen van hekwerken en poorten

Tuinafscheiding

Bent u op zoek naar een tuinafscheiding? Bij de experts uit ons netwerk heeft u de keuze uit verschillende opties. Zo is het uiteraard mogelijk te kiezen voor hout of metaal als basismateriaal van het tuinhek. Hiermee geeft u de hekwerken de uitstraling die u wenst: hout is geschikt voor natuurlijke tuinen terwijl een basis van metaal een goede keuze is als u uit bent op een modern uiterlijk.

Behalve deze standaard hekwerken is het tevens mogelijk om te kiezen voor sierhekwerk als tuinafscheiding.

Soorten hekwerk

Hekwerken komen in vele verschillende soorten en maten. Een tuinhek van hout is al lang niet meer de standaard. Zo kunt u kiezen voor diverse soorten sierhekwerk. Dit heeft behalve het functionele karakter ook een esthetische waarde. Bent u op zoek naar kwalitatief hekwerk voor uw tuin? Vraag een specialist dan naar de mogelijkheden van een spijlenhekwerk. Dit biedt bovendien een goede beveiliging. In Maastricht worden onder andere regelmatig de volgende hekwerken geplaatst:

  • Sierhekwerk, gaashekwerk en spijlenhekwerk
  • Balustrade en balkonhekken


sierhekwerk

Sierhekwerk

Wij spreken van sierhekwerk wanneer het gaat om hekken die geen beveiligende functie hebben, maar de uitstraling van een woning of tuin verbeteren. Bij sierhekwerk kunt u bijvoorbeeld denken aan een laag tuinhek met versierde spijlen, of aan een speciaal hek bij de veranda. Sierhekwerk is dan ook een algemene term waaronder vele verschillende soorten hekken vallen. Een spijlenhekwerk of gaashekwerk kan bijvoorbeeld ook het label sierhekwerk krijgen. Bent u benieuwd naar de kosten voor sierhekwerk? Vul dan het offerteformulier in.

gaashekwerk

Gaashekwerk

Gaashekwerk is hekwerk dat het meeste wordt gebruikt voor openbare ruimtes. Gaashekwerk bestaat uit stevige pilaren waartussen dunne stalen draadjes in een raster zijn gespannen. Dergelijk gaashekwerk heeft een groene plastic omlijsting om het te beschermen tegen weer en wind. Gaashekwerk is te vinden in parken en vormt een goede keuze wanneer u graag een goedkope afrastering wilt. Qua uitstraling zouden onze hekwerken experts uit Maastricht echter eerder een ander hekwerk adviseren dan gaashekwerk. Een tuinpoort van sierhekwerk of spijlenhekwerk biedt een prettigere uitstraling.

Dubbelstaafmat hekwerk

Wij noemden al dat het gaashekwerk één van de goedkoopste hekwerk soorten is. Een tweede goedkope variant is het staafmat hekwerk. U schaft bij onze specialist in Maastricht zowel een enkel als dubbelstaafmat hek aan. Dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit matten die worden opgebouwd verticale en horizontale spijlen. Vervolgens zullen wij de spijlen aan elkaar lassen en verzinken. De gaten in het dubbelstaafmat hek noemen wij ook wel mazen. Het dubbelstaafmat hek bevestigen wij met speciale beugels aan de houten standpalen.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk bestaat uit verschillende stalen spijlen die met elkaar verbonden worden door op regelmatige afstand geplaatste palen. Een spijlenhekwerk is zowel als sierhekwerk als beveiligend hek te monteren. Zo is menig balkonhek gemaakt van een spijlenhekwerk, maar beveiligen wij ook vele bedrijventerreinen met een spijlenhekwerk. Voordat u een dergelijk hek aanschaft raden wij dan ook aan om te kijken naar de afstand tussen en de dikte van de spijlen. Zo weet u zeker dat u hekken koopt die passen bij het gewenste doel.

Kwalitatieve hekwerken tegen de scherpste prijzen

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot ruim 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Tuinhekken

Een tuinhek is een hek dat ervoor zorgt dat mensen niet zomaar uw tuin instappen, of dat voorkomt dat uw kinderen zomaar de straat oprennen. Een tuinhek is meestal niet heel hoog, en kan altijd open om zo bezoekers binnen te laten. Een tuinhek kan bestaan uit een eenvoudige houten plank op een paar paaltjes, of uit sierhekwerk, met stalen krullen ter versiering. Hoe groter en hoe uitgebreider het versierde deel, hoe hoger de prijzen voor de tuinpoort natuurlijk uitvallen.

tuinhek hout

Balustrade

Heeft u een balkon of dakterras? Dan is het voor uw eigen veiligheid belangrijk om hier een balustrade te plaatsen. De balustrade wordt om het dakterras heen geplaatst en is een stevig hekwerk. Dit voorkomt dat u per ongeluk ten val komt. U kunt kiezen voor een balustrade die volledig bij uw tuinontwerp past. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een balustrade van hout, maar ook aluminium en zelfs glas is een optie. Met een glasbalustrade op een dakterras creëert u een prachtig panorama view.

Balkonhek

Naast tuinhekken, sierpoorten en andere poorten bent u bij ons tevens aan het juiste adres voor de aanschaf van een balkonhek. Een balkonhek kan zowel gaashekwerk als sierhekwerk en spijlenhekwerk als basis hebben. Een balkonhek hoeft dan ook niet alleen functioneel te zijn, het dient tevens een decoratief doel. Voor welke soort balkonhek u ook kiest, het is van groot belang om het hek stevig te bevestigen. Wij adviseren daarom om altijd een ervaren specialist in te schakelen voor het bevestigen van het balkonhek.

Hekwerk prijzen

De prijzen voor het plaatsen van een spijlenhekwerk of gaaswerk in Maastricht worden door verschillende factoren bepaald. Natuurlijk is de eerste factor de grootte van de te plaatsen hekken en de keuze voor het materiaal. Zo liggen de prijzen van metalen hekken vaak hoger dan die prijs van een kunststof tuinhek. Een tweede belangrijke invloedsfactor is de bereikbaarheid en bewerkbaarheid van de ondergrond. Hoe minder voorbereidende werkzaamheden de vakman hoeft uit te voeren, hoe sneller de klus gaat en hoe minder u betaalt voor de arbeidskosten. Als u precies wilt weten wat het sier- of gaashekwerk u gaat kosten raden wij u aan contact met ons op te nemen via het offerteformulier. Voor een indicatie van de prijzen van de tuinhekken verwijzen wij u naar de tabel hieronder.

Prijstabel: hekwerken

Type hekwerk Prijzen bij 100x100xcm* Montagekosten*
Gaashekwerk €2,50 tot €25 €10,- tot €20,- per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk €15,- tot €80,- €10,- tot €25,- per meter
Sierhekwerk €30,- tot €90,- €10,- tot €20,- per meter
Spijlenhekwerk €35,- tot €65,- €87,50 per uur
Balustrade €60,- tot €300,- €20,- tot €30,- per meter

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Vraag nu gratis offertes aan. Vergelijk de offertes om te besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


materiaal hekwerken

Welke materiaalsoort?

Voor welk soort hekwerk u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het materiaal waar u de voorkeur voor heeft. Wij bieden onder andere smeedijzeren, stalen en houten hekwerken aan. Onder meer het smeedijzeren spijlenhekwerk is een veel gekozen hek in Maastricht. Naast smeedijzeren poorten hekken, is hout een populaire keuze. Houten tuinhekken en afrasteringen hebben een kortere levensduur dan de stalen en smeedijzeren varianten, maar met een goede coating zal het onderhoud vrij weinig tijd innemen en wordt de levensduur verlengd.

Hekwerk van hout

Kiest u voor een hekwerk van hout? In dat geval heeft u de keuze uit tuinhekken van vele verschillende houtsoorten. De keuze voor de houtsoort is van invloed op de uitstraling van het hekwerk in Maastricht.

Hout heeft vele voordelen, maar de meeste klanten uit Maastricht kiezen hiervoor vanwege de authentieke uitstraling. Deze past goed bij oudere woningen en door het natuurlijke karakter van het hout sluit dit naadloos aan bij natuurlijke tuinen. Het nadeel is echter dat de levensduur een stuk korter is dan metalen hekwerken.

Hekwerk van metaal

Hoewel hout nog steeds een populaire keuze is, zien wij dat steeds meer klanten kiezen voor een spijlen- of gaashekwerk van metaal. Tuinhekken van metaal hebben een bijzondere uitstraling, en zijn goed te combineren in zowel natuurlijke als moderne tuinen. Om te voorkomen dat er roest ontstaat, zal de leverancier het metalen tuinhek verzinken en/of coaten. Verzinken houdt in dat er een laagje zink wordt aangebracht en met het coaten wordt er een verf op het tuinhek gespoten. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een tuin van metaal? Vraag dan een vakman uit Maastricht om meer informatie. Deze zal u graag voorzien van een advies op maat.


Poorten

Bij de hekwerken professionals uit Maastricht bent u niet alleen aan het juiste adres voor tuinhekken. Ook poorten worden in vele soorten en maten aangeboden. Wie hekken laat installeren zal ook aandacht moeten besteden aan de poorten. Het is natuurlijk wel zo mooi als de poorten qua uitstraling goed aansluiten bij de rest van het hekwerk. Zo bestaan er onder meer poorten die schuiven of openslaan. Een aantal voorbeelden vevan populaire poorten zijn:

  • Sierpoorten
  • Schuifpoort
  • Draaipoort
  • Looppoort
  • Elektrische poort

Sierpoorten

Naast schuifpoorten vormen ook sierpoorten een optie. Dergelijke poorten dragen bij aan de uitstraling van uw woning in Maastricht en hebben eerder een decoratief dan functioneel doel. Een sierpoort hoeven wij niet perse in een hek te installeren. Onze hekwerken professionals kunnen ook sierpoorten in een schutting of als tuinpoort plaatsen. De kosten voor de installatie van een tuinpoort vallen meestal laag uit, terwijl u dankzij de nieuwe poort wel de uitstraling van uw pand verbetert. Wij bieden sierpoorten in vele varianten.

Schuifpoort

Als u op zoek bent naar een poort voor het afsluiten van bedrijventerreinen en andere grote terreinen, dan is een schuifpoort wellicht de beste keuze. Een schuifpoort is een poort die in het hekwerk verwerkt is. Het hekwerk en de schuifpoort vormen dus één geheel. Ook voor het afsluiten van havens en campingterreinen vormt een schuifpoort een goede oplossing, omdat deze zowel met een hangslot als met een elektronisch slot kan worden afgesloten. Dit zorgt voor een goede beveiliging. De kosten van een dergelijke schuifpoort zijn afhankelijk van de mate van beveiliging en automatisering, maar voor een gemiddelde poort van 3×1 meter betaalt u vanaf €965,- tot €4.500,-, exclusief montage.

draaipoort

Draaipoort

Een draaipoort vormt een goede toevoeging aan het hekwerk, en zal het gebruiksgemak verhogen. Bij de meeste hekwerkspecialisten uit Maastricht heeft u de keuze uit verschillende draaipoorten, zowel enkel als dubbel. Een enkele draaipoort is vooral geschikt als doorgang in een afrastering of tuinhek. Een dubbele draaipoort vormt een goede keuze voor de doorgang van de omheining van uw erf, zeker als u ervoor kiest om de dubbele draaipoort te automatiseren. Hoewel de exacte prijs afhankelijk is van onder meer het materiaal en de keuze voor het soort bedieningsmechanisme, kunnen we u wel een indicatie geven. Voor een draaipoort van 3 meter breed bij 1 meter hoog betaalt u ongeveer €550,- tot €3.300,- exclusief montage.

looppoort

Looppoort

Als u wilt voorkomen dat er auto’s op uw erf komen, dan is een looppoort een geschikte optie. Een looppoort is namelijk een relatief kleine poort met afmetingen van ongeveer 1 meter breed bij een halve tot 2 meter hoog. Alleen voetgangers en eventueel fietsers kunnen door deze looppoort naar binnen en naar buiten. De looppoort is dan ook erg populair bij achtertuinen of weilanden in Maastricht. In de meeste gevallen beschikt een loopdeur over een draaideur, en u heeft de keuze uit zowel hout als metaal als basis. Een looppoort is tevens de meest voordelige optie: voor een looppoort van 1 vierkante meter groot betaalt u ongeveer €130,- tot €500,-.

Wilt u een hekwerk of poort laten plaatsen in Maastricht?

Schakel één van de specialisten uit Maastricht in en profiteer van scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische poort

Niet alleen een draaipoort maar ook andere poorten kunnen wij van een elektrische bediening voorzien. Elektrische poorten en hekken kunt u zowel met een drukknop of een afstandsbediening besturen. Eventueel is het voor elektrische poorten rondom uw woonerf in Maastricht om sensoren te plaatsen. Deze sensoren zullen de schuifpoort automatisch openen op het moment dat u hieraan voorbij rijdt. De prijs voor de installatie van een elektrische schuif- of draaipoort is relatief hoog. Het gebruiksgemak zal hierdoor echter ook aanzienlijk verbeteren.

Poort met intercom

Als u uw terrein goed wilt beveiligen, dan is een elektrische poort een goede keuze. U kunt er in dat geval ook voor kiezen om een poort met intercom te laten plaatsen. De intercom aan de poort staat in verbinding met een apparaat in uw woning. U communiceert op afstand, en u bepaalt zelf wanneer u de elektrische poort wel of niet opent. Een intercom is erg geschikt voor een bedrijventerrein, maar is ook een goede keuze om uw erf te beveiligen.

Vergunning nodig?

Vele klanten die geïnteresseerd zijn in het plaatsen van nieuw hekwerk vragen ons of het verplicht is hier een vergunning voor aan te vragen. Hoewel u in principe inderdaad een vergunning nodig heeft om op uw erfgrens een hekwerk te plaatsen, blijkt dat er in de meeste gevallen voldoende uitzonderingen zijn waardoor u de hekwerken toch vergunningsvrij mag plaatsen. Uiteraard zitten hieraan enkele voorwaarden verbonden. Voor de tuinafscheiding achterhuis heeft u de mogelijkheid om een hekwerk tot 2 meter hoog vergunningsvrij te plaatsen. Houd er rekening mee dat u deze deelt met uw buren wanneer de schutting op de erfgrens is geplaatst, waardoor u dit altijd met uw buren moet overleggen. Voor alle hekwerken voor in de voortuin van uw woning in Maastricht geldt een maximale hoogte van 1 meter.

Hekwerken op maat

In verschillende bouwmarkten kunt u terecht voor standaard hekwerken. Hoewel deze vaak relatief gunstig geprijsd zijn, is het nadeel hiervan dat de hekwerken in standaard afmetingen verkrijgbaar zijn. Hoewel dit in sommige situaties geen probleem is, komt het geregeld voor dat deze standaard afmetingen niet altijd goed aansluiten op uw erfgrens. Wanneer u een hekwerk laat plaatsen door een vakman uit ons netwerk in Maastricht, dan bent u verzekerd van een tuinafscheiding die volledig op maat voor u gemaakt wordt. Voordat het hekwerk geplaatst wordt zal de vakman uw erf goed opmeten zodat hij er zeker van is dat alles goed past. Bovendien heeft u bij maatwerk de keuze om eventueel een grotere of kleinere poort te laten plaatsen.


Hekwerk laten plaatsen

Wanneer u een hekwerk aanschaft bij één van de specialisten uit Maastricht, dan kunnen zij deze volledig voor u plaatsen. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite, omdat het plaatsen van het hekwerk voldoende kennis en ervaring vereist. Zo moet de tuinafscheiding goed stevig in de grond staan, omdat u wilt voorkomen dat deze omwaait bij de eerste beste najaarsstorm. Daarnaast is het, zeker bij geautomatiseerde poorten, belangrijk dat alles op de juiste manier is aangesloten. Als dit niet het geval is, dan bestaat er de kans dat u de tuinpoort niet meer kan openen of sluiten. De prijzen van een montage van dergelijke tuinhekken kunnen aardig oplopen, dus wij begrijpen dat u hier zoveel mogelijk op wilt besparen. Dit doet u eenvoudig door een aantal offertes te vergelijken!

Proces in beeld:


aanvragen offertes hekwerken Maastricht

Besparen? Vergelijk offertes!

Veel van onze klanten uit Maastricht geven aan dat zij maar een beperkt budget hebben voor de installatie van het nieuwe hekwerk. Wilt u graag sierwerk of een tuinhek laten plaatsen, maar wilt u liever niet teveel geld uitgeven? Ook met een klein budget is het mogelijk om een vakman uit Maastricht in te schakelen. Ons netwerk bestaat uit specialisten uit heel Nederland. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes. Geheel gratis! Onze ervaring leert dat klanten door de prijzen te vergelijken gemakkelijk tot ruim 30% op de kosten besparen. Let bij het vergelijken niet alleen naar de kosten voor het hekwerk, maar ook eventuele bijkomende kosten voor het afvoeren en leveren van materiaal voordat u uw definitieve keuze maakt.

Wij leveren nagenoeg alle merken