plaatsen hekwerk Utrecht

Hekwerk Utrecht

Bent u van plan om een hekwerk te plaatsen rondom uw tuin of bedrijfspand in Utrecht? Wilt u voorkomen dat uw hond de tuin uit kan rennen? Of wilt u graag uw erf beveiligen met hekken? Met hekwerken van hout of metaal omheint, verfraait en beveiligt u uw erf of perceel. Er zijn veel verschillende soorten hekken en poorten, bijvoorbeeld een gaashekwerk, sierhekwerk of spijlenhekwerk.

Aarzel niet en vraag vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt maximaal 5 gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Utrecht. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten!

Landelijk netwerk van experts

Wij werken samen met een netwerk van experts op het gebied van hekwerken en poorten. De professionals die zijn aangesloten hebben geruime ervaring in het plaatsen van hekken en zijn u graag van dienst. Door de samenwerking hebben we hekwerkexperts over het gehele land, ook in Utrecht. Door een expert op het gebied van hekwerken in te schakelen bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en perfecte montage. Ook kan de hekwerkexpert u voorzien van deskundig advies en helpen bij uw keuze. Vul het offerteformulier in voor meer informatie en ontvang vrijblijvende offertes. Vergelijk de offertes van experts uit Utrecht op het gebied van kosten, aanbod en voorwaarden. Kies de specialist die het beste bij u past.

Veilig voelen in huis en bedrijf

Hekken en poorten dienen niet alleen ter verfraaiing van uw tuin of bedrijventerrein, maar zijn ook erg handig voor het beveiligen van uw woning of bedrijf. Dichte tuinhekken creëren veel privacy en met een spijlenhekwerk of gaashekwerk beschermt u uw woning of bedrijfspand. Een veilig gevoel in uw eigen huis of bedrijf. Een stalen spijlenhekwerk is erg interessant voor bedrijven in Utrecht. Dit maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om op uw terrein te komen. Met een schuifpoort met intercom is het daarnaast mogelijk om te controleren wie er voor de poort staat en regelt u de bediening van de poort. Bespaar op uw hekwerk en vergelijk offertes!

Gratis offertes vergelijken

Soort hekwerk: (*)

Type werken: (*)
NieuwReparatie/onderhoud

Ondergrond: (*)

Intercom: (*)

Navigeer naar:

Soorten hekwerken | Informatie over poorten | Materiaalsoorten | Alles over de prijzen | Plaatsen van hekwerken en poorten

Tuinafscheiding

Met een tuinafscheiding schermt u uw tuin af, voor meer privacy. Plaats bijvoorbeeld een gaashekwerk van hout of met gaas en laat deze begroeien met klimop of andere klimplanten.

Hekwerken als tuinafscheiding geven u niet alleen meer privacy, maar u kunt het hek ook plaatsen ter verfraaiing. Denk hierbij aan een sierhekwerk van 1 meter hoogte aan de voorzijde van uw huis. Deze kunt u ook uitbreiden met een sierpoort met dezelfde decoratieve elementen.

Soorten hekwerk

Denkt u erover na om hekwerken te installeren in Utrecht? Dan heeft u de keuze uit vele soorten hekwerken en materialen. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een sierhekwerk, spijlenhekwerk of gaashekwerk. Een sierhekwerk wordt meestal geplaatst ter verfraaiing en heeft verder niet een functioneel doel zoals beveiligen. Voor meer beveiliging is een dubbelstaafmat hekwerk of spijlenhekwerk een geschikte keuze. Een balkon kan voorzien worden van een balkonhek of een balustrade. Qua materiaal wordt er meestal hout of metaal gebruikt.

  • sierhekwerk, gaashwekwerk en spijlenhekwerk
  • dubbelstaafmat hekwerk
  • balustrade en balkonhekken


sierhekwerk Utrecht

Sierhekwerk

Sierhekwerken hebben voornamelijk een decoratieve functie en niet zozeer een functioneel doel zoals beveiliging of privacy. We zien sierhekwerken vaak als omheining van voortuinen bij woningen en u kunt ze uitbreiden met een tuinpoort. Metalen sierhekwerken wordt het meeste gebruikt en geven vele mogelijkheden. Een sierhekwerk als tuinwerk in Utrecht geeft een klassieke uitstraling. Alle tuinhekken die door een professional uit ons netwerk in Utrecht geplaatst worden als sierhekwerk zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ook een gaashekwerk of spijlenhekwerk kan als een sierhekwerk geplaatst worden.

nieuw gaashekwerk

Gaashekwerk

Een gaashekwerk is ideaal om te gebruiken als omheining rondom uw bedrijf, schoolplein, park of weide. Een gaashekwerk is één van de goedkoopste varianten en wordt vaak snel geplaatst. Een gaashekwerk bestaat uit vele ijzeren horizontale en verticale metalen draden die samen een gaas vormen. Soms zit er nog een laagje kunststof rondom de metalen draden. Een gaashekwerk is een basishek en wordt veel gebruikt voor een relatief simpele beveiliging en omheining. Wilt u een hekwerk met een hoge beveiliging? Dan kunt u beter kiezen voor een spijlenhekwerk.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is naast een gaashekwerk ook één van de goedkoopste hekken. Deze hekwerken bestaan uit twee matten die over elkaar zijn gelegd. De horizontale en verticale spijlen zijn aan elkaar gelast voor extra stevigheid. Om u te garanderen van nog meer veiligheid zijn de spijlen ook nog verzonken. Een dubbelstaafmat hekwerk is per uitstek geschikt voor het beschermen van bedrijfsterreinen. Ook voor particulieren die hun pand en erf willen beschermen zijn dubbelstaafmat hekwerken een goede uitkomst.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is een populair soort hekwerk in Utrecht. Dit hekwerk bestaat uit verticale spijlen die op een kleine afstand van elkaar geplaatst zijn. Spijlenhekwerken worden geleverd in verschillende kleuren, hoogtes en stijlen. Een spijlenhekwerk wordt zowel geplaatst bij bedrijven als bij woningen. Het biedt uitstekende veiligheidsgaranties en kan gecombineerd worden met een elektrische of handmatige draaipoort of schuifpoort. Hiermee reguleert u de beveiliging van uw erf optimaal. Een spijlenhekwerk biedt u nog meer bescherming dan een dubbelstaafmat- of een gaashekwerk.

u een specialist op het gebied van hekwerken?

Vul het offerteformulier in en bespaar vandaag nog op uw hekwerken!

Gratis offertes aanvragen

Tuinhekken

Met een tuinhek kunt u uw tuin omheinen. Ideaal als u huisdieren heeft of kleine kinderen die overal naartoe rennen. Een hekwerkspecialist informeert u graag over de vele soorten tuinhekken. Laat u installatie aan de specialist over, dan kan hij het hek ook voor u bestellen. Uw tuinhek kan gemaakt worden van hout of metaal en er is veel mogelijk qua vorm. Denk hierbij aan een spijlenhekwerk, of een decoratief sierhekwerk. Ook een gaashekwerk behoort tot de mogelijkheden, deze kunt u laten begroeien met klimop of andere planten.

tuinhek

Balustrade

Een balustrade mag niet zomaar van elk soort hekwerk of materiaal gemaakt zijn. Een balustrade moet namelijk aan een aantal veiligheidseisen voldoen. De minimale hoogte van een balustrade moet bijvoorbeeld minstens 1 meter zijn en daarnaast mag de afstand tussen de spijlen niet te groot zijn. Naast het soort hekwerk en het materiaal is ook een goede plaatsing en bevestiging van groot belang. Een specialist uit Utrecht vertelt u graag over de mogelijkheden en de wettelijke eisen.

Balkonhek

Naast tuinhekken plaatst een hekwerkspecialist uit Utrecht ook graag een balkonhek voor u. Het is verstandig om een balkonhek altijd te laten plaatsen door een specialist. Want voor uw veiligheid is het belangrijk dat het monteren van een balkonhek goed uitgevoerd wordt. Een erkend hekwerken professional heeft hier veel ervaring mee. Een balkonhek wordt vaak gemaakt van metaal, maar het is ook mogelijk om kunststof te gebruiken als materiaal. De minimale hoogte van een balkonhek is meestal 1 meter.

Hekwerk prijzen

De totale kosten van het plaatsen van hekwerken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het materiaal waarvoor u kiest van grote invloed op de prijs. Hekwerken die gemaakt zijn van hout zijn goedkoper dan hekwerken die zijn gemaakt van smeedijzer of aluminium. Een smeedijzeren sierhekwerk is vaak duurder door de decoratieve elementen. Ten tweede zijn de afmetingen van invloed op de prijs. Ten derde wordt de prijs beïnvloed door de kosten voor de montage door een expert. Verder beïnvloeden uw persoonlijke eisen op het gebied van levensduur, kleur en kwaliteit de prijzen voor uw hekwerken in Utrecht.

Ga ook voor een hoge kwaliteit en een scherpe prijs! Vul het contactformulier in voor gratis offertes. Vergelijk de ontvangen offertes zodat u zeker weet dat u niet teveel betaald.

Prijstabel: hekwerken

Type hekwerk Prijzen bij 100x100xcm* Montagekosten*
Gaashekwerk €2,50 tot €25 €10,- tot €20,- per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk €15,- tot €80,- €10,- tot €25,- per meter
Sierhekwerk €30,- tot €90,- €10,- tot €20,- per meter
Spijlenhekwerk €35,- tot €65,- €87,50 per uur
Balustrade €60,- tot €300,- €20,- tot €30,- per meter

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van hekwerken?

Beveilig uw woning of bedrijfspand in Utrecht! Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragen


hekwerken materiaal

Welke materiaalsoort?

Uw hekwerk wordt vaak van hout of van metaal. Een metalen hekwerk wordt gemaakt van aluminium, staal of ijzer (ook smeedijzer). Voor een sierhekwerk of een gaashekwerk of spijlenhekwerk bedoeld ter beveiliging van uw huis of bedrijf is het aan te raden om altijd metaal als materiaalkeuze te kiezen. Met metaal zijn er meer mogelijkheden, de veiligheid kan beter garandeert worden. Daarnaast hoeft u er minder onderhoud aan te plegen dan aan een houten tuinhekwerk. Een houten hekwerk is echter goedkoper en geeft een warme en authentieke uitstraling.

Hekwerk van hout

Een hekwerk van hout heeft een authentiek en natuurlijk uiterlijk. Houten hekwerken worden vaak gemaakt van geïmpregneerd hout. Door het impregneren is het hout waterafstotend en brandvertragend. Naast geïmpregneerd hout wordt er ook vaak eikenhout of hardhout gebruikt voor een houten tuinhekwerk. Het is verstandig om met enige regelmaat onderhoud te plegen aan uw houten hekwerken, zodat de levensduur verlengd wordt. Voordeel van hout is dat u het kunt oliën, lakken of verven in elke gewenste kleur.

Hekwerk van metaal

Een hekwerk van metaal wordt vaak gemaakt van ijzer, aluminium of staal. Smeedijzer wordt vaak gebruikt bij sierhekwerken en een stalen hekwerk dient vaak ter beveiliging. Een hekwerk van wapeningsnet of een spijlenhekwerk zijn bijvoorbeeld goede veiligheidshekken. Metalen hekwerken kunt daarnaast uitbreiden met een schuif- of draaipoort welke beschikken over een aantal elektrische opties zoals een intercom en automatische opening en sluiting. Een voordeel van een metalen hekwerk is de lange levensduur. Daarnaast hoeft u er nauwelijks onderhoud aan te plegen.


Poorten

Wist u dat onder hekwerken ook poorten vallen? U kunt uw spijlenhekwerk uitbreiden met een looppoort naar uw huis of bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poorten in uw spijlenhekwerk of sierhekwerk aan de voorzijde van uw huis of bedrijf. Of een schuifpoort of draaipoort naar uw garage of naar het terrein van uw bedrijf. Er bestaan verschillende soorten poorten. Laat u goed informeren over de opties voor uw erf in Utrecht. Het is ook mogelijk om elektrische poorten te installeren. Deze kunt u automatisch bedienen of u kiest voor extra beveiliging met een intercom.

  • Sierpoorten
  • Schuifpoort
  • Draaipoort
  • Looppoort
  • Elektrische poort (met intercom)

Sierpoorten

Wist u dat onder hekwerken ook poorten vallen? U kunt uw spijlenhekwerk uitbreiden met een looppoort naar uw huis of bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poorten in uw spijlenhekwerk of sierhekwerk aan de voorzijde van uw huis of bedrijf. Of een schuifpoort of draaipoort naar uw garage of naar het terrein van uw bedrijf. Er bestaan verschillende soorten poorten. Laat u goed informeren over de opties voor uw erf in Utrecht. Het is ook mogelijk om elektrische poorten te installeren. Deze kunt u automatisch bedienen of u kiest voor extra beveiliging met een intercom.

Schuifpoort

Een schuifpoort is erg handig als u weinig ruimte heeft, maar wel graag een grote poort wilt plaatsen. Een draaipoort heeft een grote draaicirkel nodig en dat is niet het geval bij een schuifpoort. Ideaal dus als er weinig ruimte is rondom de doorgang naar uw woning of bedrijfspand. De prijzen voor een schuifpoort van 3 meter lang en 1 meter hoog is gemiddeld €950,- tot €4.500,- exclusief montage. Een elektrische bediening maakt het gebruik en beveiliging erg eenvoudig.

draaipoort plaatsen

Draaipoort

Een draaipoort is uiteraard ook één van de mogelijkheden. Deze kan alleen geplaatst worden wanneer er genoeg ruimte is voor de draaicirkel van de poort. Het openen en sluiten kan ook geregeld worden met een elektronische bediening. Een draaipoort is goedkoper dan een schuifpoort. De poort kost gemiddeld tussen de €500,- en de €3.500,- exclusief montage voor een poort van 3 meter breedte en 1 meter hoogte.

looppoort Utrecht

Looppoort

Het plaatsen van een loopport in uw hekwerk is erg praktisch. Met een kleinere looppoort heeft u een smalle doorgang naar uw huis of woning. Wanneer u een grote schuifpoort of draaipoort heeft, hoeft u deze niet helemaal te openen en te sluiten als u daarnaast een looppoort laat installeren. De gemiddelde prijzen voor een looppoort van 1 bij 1 meter liggen tussen de €130,- en de €500,- exclusief montage. Looppoorten worden gemaakt van hout of metaal en hebben meestal een breedte van 1 tot 1,5 meter.

Meer informatie over de kosten van hekwerken in Utrecht?

Vraag via het offerteformulier gratis offertes op met scherpe prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Elektrische poort

Het plaatsen van een loopport in uw hekwerk is erg praktisch. Met een kleinere looppoort heeft u een smalle doorgang naar uw huis of woning. Wanneer u een grote schuifpoort of draaipoort heeft, hoeft u deze niet helemaal te openen en te sluiten als u daarnaast een looppoort laat installeren. De gemiddelde prijzen voor een looppoort van 1 bij 1 meter liggen tussen de €130,- en de €500,- exclusief montage. Looppoorten worden gemaakt van hout of metaal en hebben meestal een breedte van 1 tot 1,5 meter.

Poort met intercom

Door het koppelen van een intercom aan uw poort, bent u van alle gemakken voorzien. U hoeft niet naar buiten te lopen om te kijken of er iemand voor de poort staat en u kunt de poort gemakkelijk bedienen. Een intercom geeft u veel veiligheid, omdat u kunt zien wie er voor uw poort staat vanuit uw huis of bedrijfspand. Een mogelijkheid is om een intercomsysteem met videofunctie te plaatsen, dan heeft u direct beeld. Onze specialisten uit Utrecht helpen u graag met een intercom bij uw poort.

Vergunning nodig?

Wilt u graag een hekwerk of een poort plaatsen in Utrecht? Dan heeft u hier in de meeste gevallen gelukkig geen vergunning voor nodig. Zo mag u een hekwerk of poort lager dan 1 meter vergunningsvrij bouwen. Aan een hekwerk hoger dan 1 meter en lager dan 2 meter zijn bepaalde voorwaarden gesteld. Deze hekwerken mogen bijvoorbeeld niet vergunningsvrij aan de voorzijde van uw woning gebouwd worden. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie omtrent de vergunningen voor hekwerken en poorten. Mocht u een monumentaal pand of in een beschermd stads- of dorpsgezicht wonen? Dan moet u altijd contact opnemen met uw gemeente, want voor deze panden gelden andere regels. Heeft u een vergunning nodig? Dan vraagt u die eenvoudig online aan via het Omgevingsloket.

Hekwerken op maat

Voor het mooiste en het beste eindresultaat is het verstandig om een hekwerk op maat te laten maken voor uw tuinafscheiding of omheining van uw woning of bedrijfspand. Alleen bij een hekwerk op maat weet u zeker dat alles precies past. Deze garantie heeft u niet als u kant-en-klare panelen koopt. Daarnaast moet u soms van kant-en-klare panelen stukken afzagen om te zorgen dat het past. Dit ziet er niet alleen slordig uit, maar het is vaak ook niet zo eenvoudig als het lijkt. Een kant-en-klaar paneel kan niet altijd kleiner gemaakt worden. Met hekwerken op maat heeft u al deze problemen niet en bent u verzekerd van een mooie uitstraling. De specialist uit Utrecht maakt samen met u een plan en een bouwtekening. De specialist zorgt voor een perfecte montage en laat alles weer netjes achter.


Hekwerk laten plaatsen

Denkt u erover na om een hekwerk te plaatsen. Dan is het verstandig om het uit te besteden aan een specialist. De specialisten uit Utrecht hebben veel ervaring en zij kunnen u perfect ondersteunen bij het plaatsen van hekwerken en poorten. Of het nu gaat om een gaashekwerk, sierhekwerk of een veilige dubbelstaafmat hekwerk. Het hekwerk wordt netjes geplaatst en alles wordt goed bevestigd en aangesloten. U hoeft verder niets te regelen en geen dure gereedschappen of andere materialen aan te schaffen. Na het plaatsen van het hekwerk wordt alles weer opgeruimd en kunt u genieten van uw hek. Vul vandaag nog het contactformulier in en geef al uw wensen aan. U ontvangt spoedig gratis offertes met scherpe prijs!

Proces in beeld:


goedkope offerte hekwerk Utrecht

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u graag meer weten welk type hekwerk geschikt is voor uw woning of bedrijfsterrein? Wilt u een sierhekwerk, gaashekwerk of ander hek laten plaatsen? Of wilt u een schuifpoort, tuinpoort of andere poort plaatsen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk meerdere vrijblijvende offertes toe van bedrijven uit de regio Utrecht. Vul ook het formulier in als u andere vragen heeft of benieuwd bent naar de prijzen voor uw hekwerk. Vergelijk meerdere offertes met elkaar op prijzen, aanbod en voorwaarden en u weet zeker dat u niet teveel betaald voor uw hekwerk. Zo kiest u de specialist uit die het beste bij u past.

Wij leveren nagenoeg alle merken