Hekwerk laten plaatsen?

Start uw gratis offerteaanvraag

Hekwerk Utrecht

Plaats een hekwerk in Utrecht en vergroot uw privacy. Met afsluitingen verhoogt u bovendien de veiligheid. U maakt het indringers lastiger om naar binnen te komen, en uw kleine kinderen en huisdieren blijven veilig in uw eigen tuin! Op zoek naar een vakman voor een tuinafscheiding?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere bedrijven. Vergelijk de aanbiedingen  en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van kwalitatieve hekwerken. U leest wat de mogelijkheden zijn en wat de prijzen van de hekwerken zijn.

hekwerken Utrecht

Waarom kiezen voor hekwerken?

Met hekwerken in Utrecht bakent u uw tuin af. Hiermee zorgt u direct voor meer privacy én vergroot u de veiligheid. Met een hekwerk in de tuin voorkomt u bijvoorbeeld dat uw huisdieren en kinderen de tuin zomaar uitrennen én verkleint u de kans op een inbraak. Bovendien zijn ze erg stijlvol, en maakt een hekwerk uw tuin écht compleet.

Waarom een hekwerk plaatsen?

 • Een sierhekwerk in Utrecht is stijlvol en maakt uw tuin compleet.
 • Houten of metalen hekwerken vergroten de veiligheid.
 • Met een omheining verhoogt u de privacy van u en uw gezin.

Hekwerken voor woonhuizen en bedrijfspanden

Hekwerken in Utrecht zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, vormen en materialen. Zo is er altijd een goede afscheiding beschikbaar voor uw huis of bedrijfspand!

Bij een bedrijfspand is de veiligheid enorm belangrijk. U wilt voorkomen dat indringers uw terrein of uw pand binnenkomen. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpoort met een pasjessysteem of kies voor metalen hekwerken met een slot.

Voor woonhuizen is een sierhekwerk een goede optie!

Een sierhekwerk in Utrecht verhoogt niet alleen de privacy en de veiligheid, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. Denk hierbij eens aan een authentiek houten hekwerk.

Hekwerk laten plaatsen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

hekwerk Utrecht

Hekwerken prijzen

De prijzen van hekwerken lopen flink uiteen, en zijn afhankelijk van verschillende factoren: de afmetingen, het materiaal en natuurlijk eventuele veiligheidsmaatregelen, zoals een slot of zelfs een code.

Een gaashekwerk is de goedkoopste optie: de prijzen voor één vierkante meter liggen rond de €2,50 tot €25,- en de montagekosten variëren van €10,-tot €20,- per meter. Liever een stijlvol sierhekwerk in de tuin? Dit kost ongeveer €30,- tot €90,- per m². De montagekosten zijn hetzelfde.

Een spijlenhekwerk kost gemiddeld €35,- tot €65,- per m², maar daarvan liggen de montagekosten een stuk hoger: rond de €87,50 per uur.

Wat kosten hekwerken?

Type hekwerk Prijzen bij 100 x 100 cm* Montagekosten*
Gaashekwerk €2,50 tot €25 €10,- tot €20,- per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk €15,- tot €80,- €10,- tot €25,- per meter
Sierhekwerk €30,- tot €90,- €10,- tot €20,- per meter
Spijlenhekwerk €35,- tot €65,- €87,50 per uur
Balustrade €60,- tot €300,- €20,- tot €30,- per meter

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!

Vergroot uw veiligheid: laat hekwerken plaatsen in Utrecht!

Vind een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Prijsopbouw hekwerken

De prijs van een hekwerk in Utrecht is op te delen in twee belangrijke categorieën:

 • Arbeidskosten
 • Materiaalkosten

De arbeidskosten zijn ongeveer 40% van de totale prijs van de kosten. De overige 60% gaan naar de materiaalkosten. Op deze laatst categorie heeft u zelf een grote invloed met de keuze voor bijvoorbeeld hout of metaal.

prijsopbouw hekwerk plaatsen

Welke keuzes beïnvloeden de hekwerk prijzen?

Er zijn veel keuzes die u zelf maakt, die invloed hebben op de hekwerken prijzen. Hierbij gaat het onder meer om de stijl van de hekwerken die u wilt laten plaatsen, en het materiaal hiervan.

Kiest u voor hekwerken op maat? Ook dat heeft een invloed op de totaalprijs.

De prijs wordt onder andere beïnvloed door:

 • Het materiaal: er is keuze uit onder meer hout en metaal. Vooral hardhout is populair, omdat dit erg stevig is en langer dan 25 jaar meegaat. Bovendien hoeft u hardhout niet te behandelen! Geïmpregneerd hout is een stuk goedkoper, maar gaat ook minder lang mee.
 • De stijl van uw hekwerken in Utrecht: ook de stijl heeft natuurlijk een grote invloed op de totaalprijs. Zo zijn simpele houten hekwerken in de tuin een voordelige keuze. Ook een gaashekwerk is relatief goedkoop. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de hekwerken in uw tuin er mooi uitzien. De keuze voor een sierhekwerk ligt dan voor de hand, maar hierdoor gaat de prijs ook iets omhoog. Andere opties zijn een spijlenhekwerk, dubbelstaafmat hekwerken, of een balkonhekwerk.
 • De montage: wij raden u altijd aan om de hekwerken in Utrecht te laten plaatsen door een vakman. Dan weet u zeker dat het hek stevig staat en niet omwaait bij een flinke storm. Bovendien is de veiligheid een stuk groter als u besluit de hekwerken te laten plaatsen.

Tips om te besparen op de hekwerken prijzen

Besparen op het sierhekwerk in Utrecht? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Haal de materialen voor het houten hek zelf op, bijvoorbeeld, en kies altijd voor een expert in uw eigen regio.

Zo bespaart u op het plaatsen van uw hekwerk:

 • Haal zelf de materialen op, zodat u geen leveringskosten betaalt.
 • Hoe groter de klus, des te lager de prijs per meter. Schakel met uw buren één vakman in en regel zo een mooie kwantumkorting!
 • Vergelijk de prijzen van meerdere experts en kies de vakman met het beste aanbod!

Hekwerk laten plaatsen, wat doet de specialist?

Wij raden u altijd aan om houten en metalen hekwerken te laten plaatsen door een expert. Zeker als u het hekwerk in Utrecht plaatst om de veiligheid op uw terrein te vergroten. Met de hulp van een vakman weet u zeker dat het hekwerk stevig staat én dat het slot of de andere beveiliging correct is geïnstalleerd.

Hoe plaatst een specialist hekwerken in de tuin?

De montage begint met het plaatsen van de palen. Deze graaft de expert diep in, zodat ze niet omwaaien. Dit doet hij heel zorgvuldig. alle palen moet namelijk op dezelfde hoogte komen te staan!

Tijdens de montage checkt de specialist regelmatig of het tuinhek in Utrecht waterpas staat. Zodra het hek is geplaatst, volgt de montage van de tuinpoort van metaal. Wanneer de hekwerken én de poort is geïnstalleerd volgt eventueel nog de elektronica. Dit is noodzakelijk bij automatische poorten of streng beveiligde hekwerken in Utrecht.

Hoe wordt een hekwerk geplaatst?

Bekijk in deze korte video hoe vakmannen houten en stalen hekwerk plaatsen!

Hekwerken op maat

Als u een vakman inschakelt, dan kunt u ook een hekwerk op maat kopen. Zo weet u zeker dat de hekwerken in de tuin voldoen aan al uw voorkeuren op het gebied van stijl, kleur en formaat. U hebt namelijk inspraak op elk aspect van het hekwerk in Utrecht!

Wilt u een prachtig metalen hekwerk plaatsen met sierlijke vormen? Of kiest u liever voor een authentiek houten hek? In dat geval is een kastanje hekwerk een hele goede keuze! Laat u informeren en adviseren door de specialisten, zodat u zeker weet dat het hekwerk voldoet aan al uw wensen of vraag direct gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke hekwerken in Utrecht?

Toe aan een nieuw hekwerk in Utrecht? U heeft de keuze uit veel verschillende soorten hekwerken: kies dus een hekwerk dat bij u past. Heeft u een beperkt budget en wilt u het liefst de veiligheid om uw terrein vergroten? Dan is een gaashekwerk een goede optie.

Er is de keuze uit:

Kwalitatieve hekwerken in Utrecht tegen scherpe prijzen!

Vind en vergelijk vakmannen uit uw regio en bespaar tot wel 40%!

Start uw gratis offerteaanvraag

Gaashekwerk

Een hekwerk van gaas is de meest goedkope afrastering die u kunt kiezen. Dat komt omdat het gaas voordelig in aanschaf is én omdat de montage van het hek in Utrecht heel snel en eenvoudig is.

Een gaashekwerk bestaat uit houten of metalen palen die de vakman in de grond zet. Daarna bevestigt hij het gaas tegen de palen. U kunt het gaashekwerk afmaken met een draaipoort of looppoort zodat u zelf gemakkelijk toegang heeft tot uw terrein.

Een gaashekwerk is geschikt voor tuinen waar veel kinderen spelen, of om uw huisdier vrij in de tuin rond te laten lopen. Natuurlijk kunt u een gaashekwerk van twee meter hoog ook goed gebruiken als afrastering bij uw bedrijf.

sierhekwerk Utrecht

Sierhekwerk Utrecht

Een sierhekwerk is naast praktisch ook heel stijlvol. Sierhekken zijn vaak van metaal, omdat hiermee gemakkelijk sierlijke vormen te creëren zijn. Bovendien is metaal heel erg sterk, waardoor het goed bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Een sierhekwerk wordt vooral gebruikt bij woonhuizen met een grote tuin eromheen. In dat geval is een sierpoort een goede aanvulling aan het hekwerk. Sierpoorten hebben dezelfde uitstraling als het hekwerk en zorgen ervoor dat u gewoon met uw auto of fiets het terrein op kunt rijden. Voor ultiem gemak raden we u aan een elektrische sierpoort te plaatsen. Dan hoeft u de auto niet uit om de poort te openen.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk bestaat uit verticale spijlen. Ook een spijlenhekwerk is gemaakt van metaal. Dit is heel sterk, waardoor potentiële indringers de spijlen niet zomaar uit elkaar kunnen trekken.

Een spijlenhekwerk is te plaatsen in verschillende hoogtes. Bij tuinen en woonhuizen is een laag spijlenhekwerk vaak voldoende. Voor een bedrijventerrein is het aan te raden een spijlenhekwerk van 2 meter hoog te plaatsen voor de veiligheid.

Wilt u een spijlenhekwerk plaatsen om de veiligheid te vergroten?

Er zijn verschillende manieren om dit hekwerk nog veiliger te maken. Laat de spijlen aan de bovenkant bijvoorbeeld verder uitsteken, zodat indringers er niet overheen kunnen klimmen.

hekwerk met poort

Hekwerken met poort

Bij zowel woonhuizen als bedrijven is het belangrijk dat u zelf nog wel toegang heeft tot het terrein. De meeste tuinhekken in Utrecht worden daarom uitgerust met een poort. Een poort geeft u toegang tot uw terrein. Dit kan simpel, door middel van een looppoort bijvoorbeeld. Een andere optie is een luxe, elektrische schuifpoort. Zo hoeft u de auto niet uit om de poort te openen!

Wilt u hekwerken en een poort laten plaatsen? Hieronder leest u meer over de verschillende soorten poorten die u kunt kiezen. Op zoek naar een vakman om u hierbij te helpen? Vergelijk dan gratis de offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40%.

Wat voor soort poort?

U heeft de keuze uit deze poorten:

 • Sierpoorten: metalen poorten gemaakt met dezelfde sierlijke vormen als een sierhekwerk. Sierpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: als elektrische poort, als draaipoort en als looppoort bijvoorbeeld.
 • Schuifpoort: een schuifpoort opent door opzij te schuiven. Hierdoor ontstaat er voldoende ruimte om met de auto het terrein op te rijden. Dit is dus geschikt voor bedrijven en woonhuizen.
 • Draaipoort: een draaipoort opent open. Deze wordt vooral gebruikt als looppoort of voor toegang met een fiets.
 • Looppoort: hierbij gaat het over een lage poort die open draait. Dit noemen we een looppoort omdat hij vooral wordt gebruikt om lopend het terrein te betreden.
 • Elektrische poort: de meeste poorten zijn elektrisch te maken. Hierdoor hoeft u de auto niet uit om de poort te openen. Het is ook een optie om de poorten te automatiseren, deze herkent uw auto en opent zodra u de oprit oprijdt.
 • Poort met intercom: via de intercom heeft u contact met uw gasten en met een knop in huis bedient u gemakkelijk de poort. Zo hoeft u zelf niet naar buiten te lopen.

Vakman gezocht voor het plaatsen van uw hekwerk in Utrecht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Welke materiaalsoort voor hekwerken?

Een hekwerk is verkrijgbaar in verschillende materialen. U kiest zelf welk materiaal het beste bij u past. Hout is fijn vanwege het natuurlijke uiterlijk, maar metaal is sterker. Hierdoor kiezen de meeste mensen bij een bedrijven terrein voor een metalen hekwerk.

Hieronder leest u meer over de verschillende materialen. Benieuwd wat de goedkoopste hekwerken zijn? Vergelijk dan gratis offertes!

Houten hekwerk

Bij voor- en achtertuinen zijn houten hekwerken erg populair. Een hekwerk van hout heeft namelijk een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten hout die u kunt kiezen:

 • Geïmpregneerd hout
 • Hardhout
 • Kastanje

Geïmpregneerd houd moet u bewerken om het te beschermen tegen neerslag. Denk bijvoorbeeld aan verf of beits. Hardhout hoeft u niet te beitsen. Een kastanje hekwerk is goed bestand tegen vocht en schimmel, en gaat daardoor 15 tot 20 jaar mee.

Metalen hekwerken

Het voordeel van metaal is dat het erg sterk is. Hierdoor wordt een metalen hekwerk vooral gebruikt om de veiligheid te vergroten. Een metalen hekwerk ziet u vaak terug bij bedrijven terreinen en grote villa huizen.

Een sierhekwerk wordt ook van metaal gemaakt. Metaal is namelijk gemakkelijk te produceren in allerlei sierlijke vormen. Daarnaast is een spijlenhekwerk een populair metalen hek.

tuinhek Utrecht

Tuinhekken Utrecht

Wanneer u een hek om uw tuin heen plaatst, noemen we dit ook wel een tuinhek. Tuinhekken in Utrecht zijn heel populair om het terrein af te bakenen. U voorkomt dat uw hond zomaar het terrein af rent, en zorgt er ook voor dat uw (kleine) kinderen de weg op kunnen lopen.

Over het algemeen zijn tuinhekken ongeveer 1 meter hoog. Dit betekent ook dat ze er niet voor zorgen dat indringers buiten blijven.

Hieronder leest u meer over tuinhekken: wat voor tuinhekken zijn er en heeft u hier een vergunning voor nodig? Om te besparen op uw nieuwe tuinhek vergelijkt u gratis offertes van meerdere specialisten!

Wat voor soort tuinhek?

Er zijn tal van tuinhekken waar u uit kunt kiezen. Een standaard houten hekwerk is populair vanwege de authentieke uitstraling. Een houten tuinhek past daardoor ook erg goed bij klassieke woningen.

Toch is er nog veel meer keuze!

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhek bestaande uit schanskorven. Deze vullen ze dan met stenen of houtsnippers. Dit geeft een hele robuuste en moderne sfeer. Daarnaast is een hekwerk van dubbelstaafmat ook een goede optie voor moderne huizen.

Weet u niet wat voor tuinhek het beste bij u past? Geen zorgen: als u een vakman inschakelt geeft hij u een persoonlijk advies. Hij kan u ook voorbeelden van verschillende tuinhekken laten zien, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Prachtig sierhekwerk in Utrecht laten plaatsen?

Vergelijk de prijzen van specialisten en kies de vakman met het beste aanbod!

Start uw gratis offerteaanvraag

Vergunning voor hekwerk nodig?

In veel gevallen heeft u geen vergunning nodig voor een hekwerk in uw tuin. Dit is vooral het geval als het gaat om een tuinafscheiding aan de zijkant of achterkant voor uw woning. In veel gemeentes mag u in de voortuin een hek van maximaal 1 meter hoog plaatsen. Wilt u een hoger hek, dan heeft u wel een vergunning nodig.

Let op: de regels voor een vergunning verschillen vaak per gemeente. Een hekwerk expert informeert u hierover, maar u kunt ook zelf contact opnemen met de gemeente. Zo weet u zeker of u een vergunning moet aanvragen.

Benieuwd naar de regels omtrent het plaatsen van een hekwerk? Op juridischloket.nl vindt u een overzicht van de regels. Heeft u wel een vergunning nodig, dan vraagt u via omgevingsloket.nl gemakkelijk uw vergunning aan.

Waarom hekwerk plaatsen uitbesteden?

We raden u altijd aan om het plaatsen van uw balustrade, tuinhek of hekwerk uit te besteden aan een vakman.

Waarom?

Omdat u alleen dan verzekerd bent van de beste kwaliteit! Een vakman zorgt er voor dat het hekwerk recht en waterpas staat. Dit klinkt makkelijker dan gedaan: gaat u zelf aan de slag, dan is de kans groot dat het hekwerk niet overal even recht staat. Dit kan vervelende ergernissen opleveren.

Bovendien zorgen de specialisten ervoor dat de palen diep genoeg in de grond staan, en verankeren ze dit met beton. Veel doe-het-zelvers slaan deze stap over en graven de palen niet diep genoeg in. Het gevolg is dat het hekwerk sneller omwaait tijdens een storm of bij stevige wind.

Recent uitgevoerde opdrachten in uw omgeving

 • Metalen hekwerk bij bedrijfspand in Houten
 • Spijlenhekwerk plaatsen in Soest
 • Gaashekwerk bij boerderij in Woerden
 • Tuinhek plaatsen bij woning in IJsselstein
 • Hek met poort plaatsen in Maarssen

hekwerk plaatsen

Besparen op hekwerken in Utrecht? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u ook nieuwe tuinwerken laten plaatsen? Betaal niet te veel! Met het vergelijken van offertes weet u zeker dat kosten zo laag mogelijk blijven.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt de prijsoffertes vervolgens zo snel mogelijk in uw mailbox. Kies de vakman met het beste aanbod en u bespaar tot wel 40% op de kosten! Dat wilt u toch ook? De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken!