schuifpoort

Schuifpoort

Uw woning beter beveiligen of uw oprit afsluiten? Kies dan voor het plaatsen van poorten zoals een schuifpoort, ook wel tuinpoort genoemd. Eén van de meest populaire vormen als afsluiting van uw terrein. Het is mogelijk om uw schuifpoort handmatig te bedienen. Daarnaast kunt u elektrische of automatische poorten inzetten als schuifpoort systeem. Een tuinpoort van hout of metaal behoren tot de populaire soorten, maar ook aluminium is een goed alternatief. Daarbij kunt u extra opties toevoegen, zoals een camerasysteem, intercom, overklimbeveiliging of elektrisch slot. Op deze pagina beschrijven we kort alle onderdelen voor poorten en we geven u een prijsinschatting. Wilt u uw schuifpoort laten plaatsen? Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) van poorten experts uit uw regio.

Beveiliging van woning & bedrijfsterrein

Het grootste voordeel van een tuinpoort is dat uw woning beter beveiligd is. Kies een tuinpoort of inrijpoort om uw tuin te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan dat uw kinderen zomaar de straat op rennen. Dat is verleden tijd met een tuinpoort. Daarnaast is het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. Vrijdragende schuifpoorten staan bekend om hun sterke materialen die u lastig kapot maakt. Daarom zijn schuifpoorten ook erg populair bij bedrijfsterreinen. Naast beveiliging nemen poorten weinig ruimte in, alleen in de lengte. Daarnaast is een tuinpoort meestal onderhoudsvrij. Tevens zijn poorten erg duurzaam, praktisch en stijlvol. Eveneens is een tuinpoort erg gebruiksvriendelijk.

Elektrische poorten

Uw tuinpoort is gemakkelijk om te zetten naar een elektrische tuinpoort. Het belangrijkste onderdeel bij de elektrische aandrijving is de motor. Er bestaan vier varianten voor de elektrische bediening van poorten, namelijk basismotor, knikarm motor, ondergrondse motor of schuifpoort motor. Uiteraard hoort de schuifpoort motor bij de schuifpoort. Een elektrische tuinpoort biedt vele voordelen, zoals comfort. U hoeft niet uw auto uit om uw poorten te openen middels een afstandsbediening. Dat is ideaal als het slecht weer is. Tevens is uw elektrische tuinpoort te bedienen vanuit huis als er visite komt.

tuinpoort

Automatische poorten

Automatische poorten bieden meer gemak en comfort. Na het plaatsen van de elektrische aandrijving sluit u een ontvanger op de poortopener aan zodat uw automatische poorten bestuurd kan worden middels een afstandsbediening of uw telefoon. Overal vanuit huis maar ook vanuit de auto is uw automatische tuinpoort bestuurbaar. Het is zelfs mogelijk dat automatische poorten ook weer automatisch sluiten. Stel hierbij een timer in hoelang de automatische poort maximaal open blijft staan. Mocht er eens een elektrische storing voorkomen, dan is het mogelijk om de automatische besturing om te zetten naar handmatige bediening.

automatische poorten

Metalen poorten

Een aluminium schuifpoort bestaat wel, maar is lang niet zo sterk materiaal als poorten van metaal. Denk aan een smeedijzeren tuinpoort. Er zijn twee varianten wat betreft een tuinpoort, namelijk sier- en spijlenpoorten. Sierpoorten geven een klassieke uitstraling aan uw tuinpoort. U kan samen met de vakman een design uitkiezen of laten maken. Spijlenpoorten zijn populair voor een bedrijfsterrein. Een nadeel aan metaal is dat het materiaal snel kan roesten. Daarom verzinkt men een metalen schuifpoort. Dit betekent dat de poorten in een zinken bad wordt gedompeld. Vervolgens kiest u een kleur die bij uw tuin past. Deze wordt door middel van een coatingslaag op het metaal aangebracht.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan bij specialisten bij u uit de buurt.

Hekwerk offerte

Schuifpoort van hout

Naast metaal of aluminium is hardhout een populair soort hout voor poorten. Dit is stevig en heeft een lange levensduur tot wel 20 jaar lang. Andere soorten, zoals vuren of essen hout, is ook mogelijk maar de levensduur ligt daar tussen de 3-10 jaar. Tevens moeten deze soorten hout geïmpregneerd worden. Hardhout is het meest aangeraden aangezien uw tuinpoort veel te verduren heeft. Vaak heeft hardhout een (rood)bruine kleur. Nadelig is dat de kleur na een jaar veranderd naar grijs. Om de kleur te behouden behandelt u het hout met speciale oliën. Nog een voordeel is dat u uw schuifpoort kunt verven in elke kleur.

Extra schuifpoorten opties

Wilt u uw woning of bedrijfsterrein nog beter beveiligen? Er zijn een aantal mogelijkheden om aan uw automatische schuifpoort toe te voegen. Een welbekende is een camerasysteem. Zo weet u precies wie uw terrein op en afloopt. In combinatie met het camerasysteem voegt u een intercom toe. Daar kan ook een camera in geplaatst worden. Daarnaast is een elektrisch slot ook erg handig. Daardoor sluit u uw schuifpoort af door middel van een afstandsbediening of uw telefoon. Tevens kunt u overklimbeveiliging plaatsen. Door de scherpe punten bovenop uw schuifpoort of prikkeldraad maakt het de inbreker een stuk lastiger om binnen te komen.

Alternatief: draaipoort

Vindt u een schuifpoort niet bij u passen? Een alternatief is het plaatsen van een draaipoort, ook wel inrijpoort genoemd. Hierbij schuift u de poort niet opzij, maar draait de inrijpoort 180 graden naar buiten of binnen. Kies bij uw inrijpoort ervoor om een enkele of dubbele poortvleugel te plaatsen. Een inrijpoort is ook bestuurbaar middels elektrische bediening, zowel voor een schuifpoort van hout als metaal. Bij de automatische poorten kiest u er zelf voor of de poortvleugels naar binnen of naar buiten openen. Een inrijpoort is populairder bij een woning dan een schuifpoort.

Prijzen

Om u verder op weg te helpen geven wij een prijsindicatie. Bij de volgende prijzen is er uitgegaan van de afmeting 300×100 cm. De prijzen voor een schuifpoort van hout liggen tussen de €2.200,- en €4.500,-. Een tuinpoort van metaal is iets goedkoper en daar liggen de bedragen tussen de €965,- en €2.000,-. Een automatische schuifpoort is iets duurder en daar liggen de kosten tussen de €4.000,- en €5.500,-. Als u een elektrisch slot wilt toevoegen dan kunnen de prijzen oplopen tot wel €1.000,-. De montage van poorten kost tussen de €850,- en €1.750,-.

Besparen door te vergelijken

Wilt u een schuifpoort (tuinpoort) van metaal, hout of aluminium plaatsen? Met daarbij een bijpassende elektrische motor zodat u een automatische tuinpoort heeft? Wilt u de beste oplossing? Laat ons u helpen. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in het plaatsen van een schuifpoort. Doe een offerteaanvraag en ontvang op korte termijn meerdere offertes (maximaal 5) uit uw regio. Deze kunt u gratis en vrijblijvend met elkaar vergelijken. Op deze manier vindt u de expert die bij u past. Wij garanderen u altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding en vakkundige service.

elektrische schuifpoort